Pelatut ottelut

8.4.2018 17:00
C-tytöt (03-04) - PSS6 - 3 » 7.4.2018 18:00
PSS - C-tytöt (03-04)6 - 3 »

Uutiset

13.3.2018C-tytöille runkosarjan toinen sijaLue lisää »6.3.2018C-tyttöjen aluesarja päätökseenLue lisää »22.8.2017C-tytöt SM-sarjaan!Lue lisää »

TILASTOPALVELU

http://floorball.fi/tulokset/

Wirmo Facebookissa ja Twitterissä

C-tytöt voitokkaina Loisto cupissa

07.08.2017

Wirmon tulevan kauden C-tyttöjoukkue aloitti kilpailukautensa viikonloppuna jo perinteikkäässä Loisto Cupissa. Turnaus pelattiin tällä kertaa lähes subtrooppisessa ilmassa SB-areenalla Turun Raunistulassa . Wirmon C-tyttöjoukkue lähti turnaukseen reilun kahdenkymmenen pelaajan ryhmällä tavoitteenaan ensisijaisesti ajaa pelitapaa ja ketjukoonpanoja sisään jo kahden viikon päästä siintäviä SM-karsintoja varten. Ja koska kyseessä on nimenomaan kutsuturnaus, johon osallistuu perinteisesti ikäluokkien kovimmat joukkueet, katsastaa myös missä tällä hetkellä joukkueen kanssa mennään ja sitä myöten pelata tosissaan turnauksen voitosta.

Wirmo aloitti turnauksen lauantaiaamupäivällä ottelulla Oulun Luistinseuraa vastaan, joka osallistui turnaukseen peräti kahdella joukkueella. Turnaus ja ottelu alkoi Wirmon kannalta erinomaisesti tyttöjen viedessä ottelun melko vaivattoman oloisesti lukemin 4-1.

Mutta seuraava ottelu Hämeenlinnan Steelerssiä vastaan olikin sitten kaikkea muuta kuin helppo. Wirmo vaihtoi lähes kaikki kentällisensä, sekä maalivahdin otteluun ja johtuiko sitten siitä vai mistä, mutta joukkue ei ollut lainkaan valmis kun peli alkoi. Steelers kiuputti kahdesti lähes identtisellä vedolla pallon Wirmon etuyläkulmaan, sahasi puolustuksen halki poikki ja pinoon tehden lähes mitä tahtoi ensimmäisessä erässä keltaisten seisoskellessa vieressä. Päätöserään 1-5 tappioasemassa lähdettiin herättelemällä joukkuetta vaihtamalla maalivahtia ja palaamalla alkuperäiseen kokoonpanoon samalla tiivistäen kahteen kenttään. Ja tämä auttoi. Normaali pelitempo saatiin päälle ja maalihanat auki. Vastustaja ei tainnut saada neljää laukausta enempää Wirmon pitäessä palloa ja vieden erän 4-0 ja tasoittaen ottelun karmeasta avauserästä huolimatta numeroihin 5-5. Tämä ottelu antoi erinomaisen oppitunnin, että taistelulla huononkin alun voi vielä kääntää sekä osoitti joukkueen peräänantamattomuuden, joka kyllä oli tuttua jo viime kaudelta.

Lauantain viimeinen peli SP Pro Nurmijärveä vastaan kävi myös hyvästä oppitunnista tulevia karsintoja varten. Tämä on maalintekopeli ja et voi voittaa, vaikka koko pelin pidät palloa, mutta et tee maalia. Pelin pallollinen hallinta oli Wirmolla, mutta viimeistely oli suorastaan surkeaa. Vedot menivät ohi tai plokattiin ja kun vastustaja onnistui kahdesti, oli voitto pitkään karkaamassa Nurmijärvelle. Mutta niin vain ottelun viimeisillä minuuteilla keltaiset rynnii tasoihin ja lopulta ohi voittaen ottelun lopulta 3-2.

 

Turnauksen ensimmäinen päivä toi valmennukselle paljon mietittävää. Miten saadaan kahden viikon aikana korjattua suuri tehottomuus maalipaikoissa? Pelaavatko muutamat sitten kuitenkin väärällä pelipaikalla ja toimivatko nämä ketjut sittenkään?

Varhain sunnuntaiaamulla läpi vedenpaisumuksen trooppiselle SB-areenalle saapunut Wirmo sai viimeiseksi alkusarjan vastustajakseen pohjoisen tähden Espoosta lisäksi uusitun kakkoskentän maton, joka sademetsän olosuhteissa oli alkanut elämään omaa elämäänsä yön aikana. No matto oli sama molemmille, mutta espoolaiset taisivat tietää pelaajamme ja pelitapamme liiankin hyvin, sen verran hyvin he viisikkona puolustivat yhdessä erinomaisen maalivahtinsa kanssa. Wirmo hallitsi ja piti palloa lähes koko ottelun, mutta kun kunnon maalipaikolle ei päästy, jäi maalisaldo nollalle. Mutta kun ei espoolaisetkaan juurikaan palloa yli puolenkentän saaneet päättyi ottelu jalkapallolukemin 0-0.

Pelien mennessä ristiin, niin huolimatta hieman nihkeästi sujuneesta alkusarjasta, oli Wirmo lopulta maalieron turvin A-lohkon ykkönen mennen välieriin B-lohkon kakkosta, EräViikinkejä vastaan.

Otteluiden väliin 5 tunnin tauko ja tuskainen sisäilma, jota ei edes päässyt pakoon ulos kaatosateen vuoksi. Täten joukkue vaikutti melkoisen uneliaalta ennen välierää, joten alkulämmittelyssä tarvittiin hieman poikkeavia keinoja…

En tiedä auttoiko se vai mikä, mutta koko joukkue heräsi kuin ruususen unesta pelaten selkeästi turnauksen parhaan pelinsä. Parhaan pelinsä siihen asti taisi pelata vastustajakin ja ottelu oli vauhdikas ja fyysinen, joka olisi voinut kääntyä kummalle vain. Olivia Pietilän teki upealla rankkarilla pelin avausmaalin. Wirmon maalissa erinomaisen varmasti pelannut Sara Koski joutui antautumaan kerran Ervin tasoittaessa. Wirmon voittomaalin tälläsi hienon kuvion päätteeksi Martina Karvonen vieden Wirmon, myös tänä vuonna, C-tyttöjen Loisto Cupin finaaliin.

Finaalissa vastaan tullut PSS Porvoosta näytti jäävän jalkoihin heti ottelun alussa, mutta peli tasoittui hetkeä myöhemmin ja porvoolaiset saivat vaarallisia myllyjä Wirmon maalin edustalle. Turnauksen aikaisemmissa otteluissa lukuisista paikoista ohi ampunut Ronja Niemi onnistuu vihdoin ja iso apina tuntuu putoavan koko joukkueen selästä. Peli vapautuu ja pian ”OP” vie Wirmon 2-0 johtoon. Turnauksen MVP-pelaajaksi valittu Ronja tekee tilanteeksi 3-0. Sekunti ennen loppua Wirmon tyttöjen jo odotellessa summeria Porvoo onnistuu kaventamaan loppunumeroiksi 3-1 ja näin rikkomaan mainiosti maalissa torjuneen Sara Kosken nollapelin.

Näin Wirmon C-tyttöjen kausi korkattu upeasti Loisto Cupin voitolla. Wirmon esitystä turnauksessa voisi verrata ruotsalaisiin takavuosien jääkiekon MM-kisoissa. Nihkeän alkusarjan jälkeen nipin napin mukaan mitalipeleihin, mutta pelaten niissä parhaat pelinsä.  Järjestäjille, yleisölle ja mukana olleille joukkueille iso kiitos hienosta tapahtumasta, josta on hieno potkaista tuleva salibandykausi jälleen liikkeelle.

13.03.2018C-tytöille runkosarjan toinen sija
06.03.2018C-tyttöjen aluesarja päätökseen
22.08.2017C-tytöt SM-sarjaan!
07.08.2017C-tytöt voitokkaina Loisto cupissa