Pelatut ottelut

20.5.2018
E1-pojat (06) - Kapa -656 - 3 » 20.5.2018
E1-pojat (06) - SPV8 - 1 »

Uutiset

4.5.2018Wirmon päätösjuhlassa jaetut palkinnot ja tunnustuksetLue lisää »24.4.2018A/B-tyttöjen avoimet harjoituksetLue lisää »23.4.2018C-tyttöjen avoimet Try-in harjoituksetLue lisää »

TILASTOPALVELU

http://floorball.fi/tulokset/

Wirmo Facebookissa ja Twitterissä

C-tytöille SM-kultaa!

12.04.2018

Kirkkaasti C-tyttöjen SM-sarjan kaksi tämän kauden parasta joukkuetta PSS ja SBS Wirmo ottivat SM-finaaleissa toisistaan mittaa täydet kolme ottelua ja lopulta venyttivät sarjan vielä ratkaisevan ottelun jatkoajalle asti. Lopulta voiton ja Suomen mestaruuden nappasi mynämäkeläinen SBS Wirmo lukemin 5-6 (4-3, 0-0, 1-2, 0-1).


Ottelusarjan ensimmäinen ottelu meni ansaitusti PSS:lle Porvoossa lukemin 6-3. Aivan yhtä ansaitusti toisen voiton nappasi Wirmo kotihallissaan HaNilla niin ikään maalein 6-3. Viimeiseen ja ratkaisevaan otteluun lähdettäessä näiden joukkueiden kauden kaikkien keskinäisten otteluiden pisteet ja maalit olivat tismalleen tasan. Voittajaa päästiin siis hakemaan täysin tasapäisistä lähtökohdista.


Toki porvoolaisilla oli kotietu, mutta Mynämäestä liikkeelle lähtenyt satapäinen fanijoukko oli päättänyt huolehtia siitä, että ainakaan kannustuksen puutteesta ei Wirmon tyttöjen pärjääminen jää kiinni. Väkeä oli liikkeellä fanibussilla ja omilla autoilla, mukanaan rumpuja, torvia ja lippuja.


Täyteen pakkautuneen Aurora-hallin ensimmäinen erä oli vauhdikasta, mutta ymmärrettävästi jännittyneen oloista salibandya. PSS aloitti maalinteon tehopelaajansa Aada Heikkisen ammuttua jo toisella peliminuutilla kotijoukkueen johtoon. Sara-Essi Sillanpää kuittasi viitisen minuuttia myöhemmin ottelun tasoihin, mutta sen jälkeen porvoolaiset karkasivat Matilda Holmströmin ja Matilda Rytkösen maaleilla jo kahden maalin pakomatkalle.


Olivia Pietilä ja Eerika Koski iskivät osumillaan pelin kuitenkin vielä ensimmäisessä erässä tasoihin. Ensimmäiselle erätauolle näytettiinkin lähtevän tasatilanteessa, kun sitten Matilda Holmström vielä onnistui loihtimaan itselleen maalipaikan ja johdatti todellisella pukukoppimaalillaan PSS:n yhden maalin johdossa toiseen erään.


Toisessa erässä jännitys näytti hieman kummallakin joukkueella helpottavan ja samalla molempien puolustuspelaaminen tiivistyi olennaisesti, eikä keskimmäisellä kaksikymppisellä nähtykään ainoatakaan täysosumaa. Tähän suurimmat syyt olivat tarkkailevammaksi muuttunut pelaaminen, maalivahtien erinomaiset otteet sekä jo mainittu tiukka puolustusmoraali. Ratkaisu jätettiin suosiolla kolmanteen erään.


Draamaa ratkaisuhetkillä


Päätöserässä Eerika Koski ampui pelin jo seitsemännellä minuutilla tasoihin ja joukkueet alkoivat tosissaan hakea mestaruuden ratkaisevaa maalia. Se vaikutti syntyvän ajassa 58.28, kun Emilia Pietilä pyssytti siskonsa Olivian syötöstä pallon reppuun. PSS kuitenkin otti maalin syntyajassa aikalisän ja saatuaan aloituksen jälkeen pallon, aloitti tasoituksen hakemisen ilman maalivahtia. Wirmo sai pidettyä alkuun palloa hyökkäyspäässä ja sekunnit kuluivat vierasjoukkueen eduksi. Puolisen minuuttia ennen loppusummeria kotijoukkue kuitenkin sai aikaiseksi viimeisen mylläkän, jonka seurauksena PSS osoitti kovaa kilpailupäätä painamalla pelin Matilda Rytkösen toimesta tasoihin, kun peliaikaa oli jäljellä vain 29 sekuntia. Näin ratkaisevaa maalia lähdettiin hakemaan jatkoajalta.


Jatkoajalla otteen pelistä nappasi Wirmo, jonka ykkösviisikko pelasi heti alkuun pitkän vaihdon pyörittäen peliä PSS-päädystä voittoa janoten. Ratkaiseva maali nähtiin kahden pelatun jatkoaikaminuutin jälkeen, kun Eerika Koski löysi millintarkalla syötöllään takatolpalle liikkuneen Melisa Aydemirin, joka nosti namupassista pallon ylänurkkaan ja aloitti voitonjuhlat SBS Wirmon seurahistorian ensimmäisen Suomen mestaruuden kunniaksi. Voittomaalin syntyajaksi kirjattiin 62.00.


  • Kausi oli todella hyvä ja joukkue meni isoin askelin eteenpäin joka osa-alueella. Pitkin kautta meidän väitettiin olevan yhden ketjun varassa, mutta ei näitä muutamalla pelaajalla voiteta. Toki meillä on ikäryhmiensä ehdottomia huippuja, mutta pelaamme kuitenkin joukkueena ja se on ehdoton voimavaramme. Toinen voimavaramme on, että  suurin osa tytöistä on pelannut jo vuosia yhdessä, kommentoi Wirmon onnellinen päävalmentaja Hannu Niemi mestaruuden ratkettua.


Kokonaisuudessaan kausi oli myös raskas. Otteluohjelma ei varsinaisesti wirmolaisia suosinut ja niinpä hotelliyöpymisiä tuli melko reippaasti. Runkosarjan kakkossija oli hankalan alun jälkeen kuitenkin erinomainen suoritus. Suurin osa pelaajista on pelannut myös muiden sarjojen pelejä, sekä tyttöjen että poikien puolella.


  • Yhteistyö B-tyttöjen kanssa sujui hienosti ja saimme järjestettyä pelaajia otteluihin ja harjoitteluihin aina sen mukaan, miten pelit menivät. Samoin yhteistyö valmennustiimin, joukkueenjohdon ja huoltojoukkojen välillä oli saumatonta ja myös tämä mahdollisti menestyksen. Joukkueenjohto ja huolto teki suuren työn ruuan yms tärkeiden asioiden hoitamisessa ja järjestämisessä. Sitä ei helposti ymmärretä miten iso ja tärkeä asia se on, jatkoi Niemi kauden summaamista.

 

Mestaruusjuhlien jälkeen joukkue kääntää lyhyen tauon jälkeen jo katseensa ensi kauteen. 2003 syntyneet tytöt siirtyvät B-tyttöjen riveihin ja vastaavasti 2005 syntyneet tytöt nousevat D-tytöistä C-tyttöjen kokoonpanoon. Vaikka joukkueen kokoonpano jo mukavasti kasassa onkin, löytyy mahdollisille uusillekin pelaajille näytönpaikkoja.

SBS Wirmo onnittelee Suomen mestareita!


SM-kultaa napanneessa joukkueessa olivat mukana:


Pelaajat:


Nea-Camilla Välinen

Sara-Essi Sillanpää

Ronja Niemi

Eerika Koski

Melisa Aydemir

Linnea Kallunen

Mira Alagoda

Vilja Raunio

Emma Arvela

Alina Niemi

Neela Aho

Jessica Luostarinen

Alina Kyrölä

Sarah Stenij

Emilia Pietilä

Olivia Pietilä

Emmi Vaitiniemi

Elsa Suhonen

Sara Koski


Toimihenkilöt:


Hannu Niemi

Markus Aho

Riku Niemi

Marja-Liisa Korsimo-Niemi

Lotta Stenij

Pauliina Kallunen

Jani Kiuru

(Uutiskuva Hannu Iso-Oja)

04.05.2018Wirmon päätösjuhlassa jaetut palkinnot ja tunnustukset
24.04.2018A/B-tyttöjen avoimet harjoitukset
23.04.2018C-tyttöjen avoimet Try-in harjoitukset
17.04.2018Maalaisseurojen 04-juniorit yhteistyöhön
12.04.2018C-tytöille SM-kultaa!
08.04.2018Fanibussi C-tyttöjen ratkaisupeliin ke 11.4.
05.04.2018Fanibussi Porvooseen!
03.04.2018C-tytöt finaaleihin!
03.04.2018B-tytöt selättivät jättiläisen
26.03.2018C-tytöt SM- välieriin

Siirry arkistoon »