Sarjakärki ei kaatunut Porissa
19.11.2018 12:56 Uutisointi / M1 Edustus

Tappio Porissa veti wirmolaiset mietteliäiksi.

Sunnuntainen retki Poriin ei tuonut SBS Wirmon miesten laariin lisäpisteitä. FBT PiTU oli vähämaalisen ottelun päätyttyä parempi maalein 5-4 (1-1, 1-1, 3-2).

Ottelun ensimmäisen osuman iski Wirmon Valtteri Sainio. Avauserässä nähtiin vielä toinenkin täysosuma, kun kotijoukkueen pitkän linjan pääsarjajyrä Kari Rimpelä tasoitti pelin. Toisessa erässä paineltiin samalla kaavalla toisin päin ja niinpä peliä päästiin ratkaisemaan päätöerässä 2-2 tasatilanteesta.

Kotijoukkue osoitti viimeisellä kaksikymppisellä miksi he ovat parkkeeranneet lohkon kärkipaikalle. Tappioton tili ei saanut tahraa, kun joukkue painoi kolme häkkiä Wirmon kahta vastaan. Voittomaaliksi jäänyt osuma tehtiin varsin köykäisesti tuomitusta rangaistuslaukauksesta, mutta muuten liigatuomarit vihelsivät ottelun varsin mallikkaasti.

Miksi PiTU voitti ja on voittanut läpi kauden? Porilaisten työmoraali on varsin korkealla. Tiiviillä nipulla pelannut ryhmä jaksoi läpi pelin antaa täyden takakarvauksen wirmolaisille orastaneisiin ylivoimahyökkäyksiin, eikä mynämäkeläisillä ollut yhtään ylimääräistä aikaa pallon kanssa neppailemiseen. Joukkuepelaaminen oli todellakin arvossaan. Hatunnosto tästä.

Molempien joukkueiden maalivahdit onnistuivat erinomaisesti. Wirmon pelaajia tuntui vieras alusta häiritsevän ja syötöt olivat hiukan sinne päin, hiljaisia ja pomppivia. Tämä hidasti kovasti pelinrakentelua. Loppuun wirmolaiset saivat aikaiseksi pienen loppukirin, mutta loppujen lopuksi silloinkaan pallo ei liikkunut riittävällä ripeydellä, vaikka paikat pelin tasoittamiseenkin saatiin aikaiseksi.

  • Tunnelma kopissa oli pelin jälkeen vaisu. Se on hyvä merkki. Ensimmäinen virne jonkun naamalla taisi olla nähtävissä paluumatkan pysähdyksessä, kun ruoka oli saatu pöytään. Siinä mielessä ei paniikkinappuloille ole tarvetta, vaikkei pistetili vielä ole toivotusti täyttynytkään. Nyt on edessä pari kärkijoukkuetta, joten omaa tekemistä päästään mittaamaan oikein urakalla, kommentoi Wirmon päävalmentaja Tero Tähtinen.

Hyvä vääntö onkin odotettavissa jo lauantaina, kun HaNille vastaan asettuu yksi lohkon isoimmista ennakkosuosikeista, FoSu. Peli alkaa lauantaina 18.30. Yleisön tuki on wirmolaisille tarpeen eli isolla joukolla hallille.

Ottelun tilastot


   
Lisää uutisia
M1 Edustus
«  Lokakuu   »
Kategoriat