Wirmolle tärkeä kotivoitto
22.1.2019 9:22 Uutisointi / M1 Edustus

Wirmo kaatoi Ruoska-peikon

Paimion Ruoska on viime otteluissa ollut Wirmolle hankala vastus. Jostain syystä isokokoinen ja tulivoimainen paimiolaisryhmä on onnistunut tylsyttämään Wirmon pelaamisen, eikä voittoja Mynämäkeen ole millään meinattu saada. Tällä kertaa kuskin paikalla oli alusta asti Wirmo ja loppulukemat 13-5 (2-1, 5-3, 6-1) kertovat ottelun kulusta olennaisen.

Ensimmäinen erä oli täysin wirmolaisten hallussa. Vaikka erän lopun pukukoppimaalin myötä Ruoska tauolle vain maalin tappioasemassa pääsikin, ei heille annettu erässä juuri mahdollisuuksia. Viimeistelystä puuttui terä ja toisaalta Ruoska-maalivahti oli tehtäviensä tasalla ja niinpä ensimmäiselle erätauolle lähdettiin Wirmon hallinnasta huolimatta vain 2-1 kotijohdossa. Kotijoukkueen maaleista vastasivat Samuel Salonen ja Henrik Rossi. Salosen maaliin syötön tarjosi Wirmon pelipaidan tauon jälkeen päälleen pukenut pistelinko Markus Varjonen.

Toisen erän alkuun wirmolaiset painoivat Mikko Laineen, Miro Portnojn ja Niko Aaltosen maaleilla neljän maalin karkumatkalle ja vaikka Ruoska aikalisällään yrittikin Wirmon vauhtia pysäyttää, ehti Mikko Laine jo puolen minuutin kuluttua tästä lisäämään johdon viiteen. Sitten tulikin klassinen hyvä olo ja Ruoska päästettiin kolmella peräkkäisellä osumalla jälleen lähituntumalle. Ennen erän lopun jäähyilyä ehti Riku Niemi tekemään kotijoukkueen seitsemännen maalin ja niinpä päätöserään lähdettiin 7-4 lukemissa.

Kolmannen erän alkuun Ruoska kavensi ylivoimaosumalla, mutta sen jälkeen Wirmo napsutteli loput kuusi osumaa ja voitti lopulta selkein 13-5 lukemin. Tehokkaimpina Wirmosta häärivät 3+1 kellottanut Mikko Laine, 2+2 napannut Henrik Rossi sekä 2+1 tällä kertaa saalistanut Miro Portnoj, joka myös kiikkuu lohkon pistepörssin kakkospaikalla.

- Hyvä peli meiltä. Ennen matsia oli jo selvää, ettei vastassa ole sarjan toiseksi heikoin joukkue, vaikka sijoitus sarjataulukossa näin väittääkin. Tässä on viime vuosina todistettu Ruoskan vaarallisuutta ja maalinteon tehokkuutta, eikä se ollut miksikään muuttunut. Meillä oli pallonhallinta varmaan 70-80 prosenttia peliajasta, mutta vastustaja oli kyllä alati vaarallinen ja meidän nukahduksista pallo olikin muutamaan otteeseen takayläkulmassa Vainion selän takana. Toisen erän lopussa alkoi jo huomaamaan vastustajan väsymisen vaihtopenkin desibeleistä ja kolmannessa erässä saadun ylivoiman aikana saatu rankkarimaali ja heti perään tehty yv-osuma taisivat olla sitten voiton sinetti. Loppuun lasketeltiin sitten helppoon voittoon. Nyt ollaan viime aikoina pelattu sillä tasolla, millä vähintään pitää olla, kun kevään koitokset alkavat. Mennään eteenpäin, sanoi Juti lentokoneessa, kommentoi Wirmon päävalmentaja Tero Tähtinen.

Seuraavaksi Wirmo kohtaa vieraissa turkulaisen SB Hirvensalon.


   
Lisää uutisia
M1 Edustus
«  Lokakuu   »
Kategoriat