Puolustuksen kokeneet kulmakivet jatkavat
25.9.2020 8:28 Uutisointi / M1 Edustus

Suvala ja Rossi edelleen Puimuripaidassa

Jo useiden kausien ajan Wirmon miesten edustuksen alakerrassa kotiyleisöä ilahduttaneet puolustuksen tukipilarit, Henrik Rossi ja Valtteri Suvala, jatkavat Puimureissa myös alkavalla kaudella.

Henrik Rossi (s. 1993) saapui Wirmoon aikoinaan jo Divariin. Sheriffien ja TPS:n juniorijoukkueissa lajitaitopohjansa rakentanut Rossi nappasi nopeasti paikkansa Puimureiden luottomiehenä ja kun hän välissä seurasi Petri Seppistä muutamaksi kaudeksi Salbaan liigaympyröihin, otettiin hänet avosylin vastaan takaisin Wirmoon, kun aika oli jälleen sille kypsä. Tyylikäs Rossi on toiminut useana kautena Wirmon kapteenistossa ja ohjannut omalla tekemisellään nuorempia pelaajia ottamaan isompia askeleita pelaajaurallaan. Pallotaituri on iso pala Wirmoa.

  • Pallollisen pelin johtaja. Rytmittää ja avaa peliä hyvin ja pystyy tukemaan hyökkäyksiä oikea-aikaisesti sekä toimimaan ylivoimapelin kapellimestarina. Repertuaarista löytyy myös hyvä laukaus, jota mielellään näkisi hiukan useamminkin, päävalmentaja Petri Seppinen kuvailee.

Valtteri Suvala (s. 1988) saapui Wirmoon ensimmäiselle Divarikaudelle SBS Maskusta aloittaen nyt jo kahdeksannen kautensa Puimureissa. Kokenut Suvala on vuosien varrella Rossin tapaan ottanut paikkansa myös joukkueen kapteenistosta. Fyysisen puolustuspelaamisen ja uhrautuvan puolustamisen ohella Suvala on kunnostautunut myös erityisesti ylivoimissa painavalla laukauksellaan. Tärkeä pelaaja Puimureille, siitä ei ole kahta kysymystäkään.

  • Täydellinen joukkuepelaaja. Hoitaa moitteettomasti oman pään ja pystyy laadukkaaseen pallolliseen pelaamiseen. Ei välttämättä aina näy pistetilastoissa, mutta on joukkueelle äärimmäisen tärkeä. Tekee harvoin virheitä, Seppinen jatkaa.

Uutena pelaajana puolustukseen saapuu IBK MedAsta siirtynyt Juho Nissi (s. 1994). Nissi on monen muun MedAlaisen tavoin Salpan juniorimyllyn tuotos. Nissin fysiikka on varmasti joukkueen kovimmasta päästä ja lisäksi herran repertuaarista löytyy kova laukaus ja pehmeät kädet. Näillä edellytyksillä voidaan ennakoida isoakin ruutua Wirmon puolustuksesta.

  • Nissi on päässyt hyvin sisään joukkueeseen. Monipuolinen puolustaja, jonka sisäänajoa loukkaantumiset ovat hieman rajoittaneet. Tulee olemaan meille iso apu kauden aikana.

   
Lisää uutisia
C2-pojat (04)
«  Lokakuu   »
Kategoriat